PodoPoint

PodoPoint

Jalkojenhoidon ammattilaisille

PodoPoint

Jalkojenhoidon ammattilaisille

PodoPoint

Jalkojenhoidon ammattilaisille

PodoPoint – Tarina

Olen Sirpa Siekkeli ja olen PodoPoint Oy:n sekä jalkahoitola ja jalkojenhoidon erikoisliike Kinttupisteen yrittäjä. PodoPoint -asiakasjärjestelmä syntyi alun perin vuonna 2011, opiskellessani jalkojenhoidon ammattitutkintoa. Olen pohjakoulutukseltani laboratoriohoitaja ja tottunut kirjaamaan potilastietoja sähköisesti. Turhauduin opiskelujen aikana paperille tehtäviin kirjaamisiin, koska saatavilla ei ollut jalkojen hoitoa palvelevaa hoitotietojen kirjausjärjestelmää. Niinpä pyysin vanhemman poikani Marko Ihalaisen tekemään minulle haluamani järjestelmän. Kyseinen kirjausjärjestelmä on ollut käytössäni siitä lähtien ja palvellut loistavasti.

Kinttupisteen kasvaessa ja saadessani lisää työntekijöitä, tuli tarve saada selainpohjainen asiakastietojärjestelmä, jotta jokaisen hoitajan ei tarvitse odotella samalle koneelle kirjatakseen hoitotiedot.

Vuosien varrella myös jalkojenhoidon kollegat ovat kyselleet kirjausjärjestelmän saatavuutta nähdessään, miten alkuperäinen järjestelmä toimii ja palvelee hoitotyötä. Näistä tarpeista innostuneena päätimme poikani Markon kanssa lähteä kehittämään PodoPoint -asiakastietojärjestelmää selainpohjaiseksi ja päivittämään sitä tämän päivän tarpeisiin. Olen hyvin iloinen, sillä hyvien ammattitaitoisten yhteistyökumppaneiden ansiosta PodoPoint -asiakaskirjausjärjestelmä on nyt saatavilla kaikille jalkojenhoidon ammattilaisille. Tunne siitä, että voin kehittää koko jalkojen hoito alaa omalla tavallani, on hyvin voimaannuttavaa. Sillä jaksaa pitkälle, mutta nälkä kasvaa syödessä – sanonta pitää paikkansa. 

PodoPoint -järjestelmästä

Podopoint -järjestelmän tekninen suojaus on erinomainen. Tietokantaan ei pääse ulkopuolelta ja kirjautuminen palvelimelle vaatii sekä käyttäjätunnuksen tuntemista, että oikeaa sertifikaattia. Myös käyttäjän kirjautuminen on suojattu hyvin.

PodoPoint -ohjelmaan kirjataan asiakkaan yhteystiedot sekä esitiedot mahdollisista sairauksista ja lääkityksistä. Hoitotietoihin saat hoitoselosteen lisäksi kirjattua jalkojen virheasennot ja iho- tai kynsimuutokset niille suunnitelluilla merkeillä. Näet ensisilmäyksellä seuraavalla hoitokerralla esimerkiksi hoitoa vaativien känsien kohdat. Tallentamalla ottamasi ennen ja jälkeen kuvat hoitojen välillä, näet hoidon edistymisen konkreettisesti. Hoitokäynneistä voi tulostaa tarvittaessa raportin, jossa hoitotekstin lisäksi näkyy joko jalka- tai pohjalliskuva ongelmineen tai elementteineen. Ohjelmasta saa myös raportin asiakasmääristä ja hoitokäynneistä halutulla aikavälillä.

PodoPoint -ohjelman hoitoon liittyviä kirjaamisia:

  • Yhteystiedot
  • Sairaudet, lääkitys
  • Jalkojen verenkierto, tuntotestit, haavan tiedot, riskiluokka
  • Varpaiden ja jalkaterän virheasennot, jalkaterän toiminnan
  • Jaloissa olevat löydökset merkein jalkakuvaan
  • Pohjalliselementit pohjalliskuvaan
  • Valokuvat/tiedostot/videot