PodoPoint

Uusi kynnenoikaisumenetelmä ihastuttaa helppoudellaan

Kirjoittaja: Tuuli Veikkanen, MSc, Area Manager, Jysk Fodplejeteknik

Uutta kehitystä alalla – uusi kynnenoikaisumenetelmä on asiakkaalle kivuton ja jalkaterapeutille/jalkahoitajalle edullinen.

Sirpa Siekkeli opettaa uutta innovatiivista kynnenoikaisumenetelmää – Onyfixia, joka on myös luokiteltu lääkinnälliseksi laitteeksi EU-standardien mukaan.

Vastuullisessa ja ihmisläheisessä ammatissa tarvitaan menetelmiä, joiden takana tekijä voi seistä ylpeänä. Vuosien mittaan jalkaterapeuteille on esitelty lukuisia erilaisia kynnenoikaisumenetelmiä, jotka eivät aina ole onnistuneet täyttämään odotuksia. Uudella menetelmällä jalkaterapeutti pääsee hyödyntämään ammattitaitoaan ja hoitamaan sisään kasvanutta kynttä (unguis incarnatus) sekä akuutisti että ennaltaehkäisevästi. Ennaltaehkäisevällä hoidolla voidaan myös välttää tarpeettomat kirurgiset toimenpiteet.

Soveltuu kaikille asiakkaille

Saksassa kehitetty ja EU:ssa testattu menetelmä perustuu erittäin vahvaan kynnenoikaisumassaan, jota on saatavilla sekä kovana että pehmeänä versiona. Onyfix-massa muotoillaan yksilöllisesti sopivaksi jokaiselle asiakkaalle ja sovitetaan luonnolliseen kynteen, jolloin ammattilainen pääsee hyödyntämään kädentaitojaan ja työskentelemään luovasti. Menetelmä sopii kaikille asiakasryhmille, kuten urheilijoille ja diabeetikoille.

– Onyfix-menetelmä on hyvä, koska sen laitto on helppo ja asiakkaalle täysin kivuton. Oikaisun pysyvyys kynnessä on täysin eri luokkaa kuin muilla menetelmillä. Oikein laitettuna se pysyy kynnessä koko kynnen kasvun ajan, tyvestä kärkeen, jos on tarpeen. Sitä voidaan yhdistää myös muihin menetelmiin, komposiittimassalla voi esimerkiksi kiinnittää titaanilangan, kertoo sertifioitu Onyfix-kouluttaja Sirpa Siekkeli, turkulaisen jalkahoitola Kinttupisteen omistaja.

Kaivattua kehitystä alalla

Tanskalaisen Jysk Fodplejeteknikin ”Jyllantilainen Jalkahoitotekniikka” Suomeen tuoma menetelmä sopii sekä sisäänkasvaneiden kynsien että erilaisten kynsien epämuodostumien hoitamiseen. Massaa, joka on kehitetty erityisesti jalkaterapiaa varten, muotoillaan ja kovetetaan sinivalolla. Kynnen nostamisen sijaan menetelmä perustuu kynnen kasvun uudelleen muotoiluun. Koska hoito tapahtuu ilman jännitystä ja kipua, se sopii hyvin myös asiakkaille, joilla on diabeettista polyneuropatiaa.

Ihmisten kipukynnyksessä on paljon vaihtelua ja osa meistä on hyvinkin herkkiä. Miten uusi menetelmä sopii kipuherkille ihmisille?

– Asiakkaat ovat olleet alkuun hämmästyneitä, kun ei laitettukaan “sitä kivuliasta jousta”, mutta todella tyytyväisiä kivuttomuuteen ja lopputulokseen. Minulla on käytössä kahdeksan eri oikaisumenetelmää. Osalla näistä ei riitä oikaisuvoima, toiset taas eivät pysy kuin hetken kynnessä. Koukkujen laitto vaatii hieman sorminäppäryyttä ja saattavat olla kivuliaita asiakkaalle laitettaessa.   Liuskat ja koukut eivät myöskään sovellu voimakkaasti kaareville C-kynsille. Onyfixillä olen oikonut näitä kaarevia kynsiä hyvin tuloksin, Sirpa Siekkeli kertoo.